Személyiség-fejlesztés a művészet eszközeivel. Kreatív technikák felhasználási lehetőségei a személyiség-fejlesztésben és a tehetség-gondozásban. - kontakt képzés


Személyiségfejlesztés a művészet eszközeivel. Kreatív technikák felhasználási lehetőségei a személyiségfejlesztésben és a tehetséggondozásban.

30 óra - 30 kreditpont

A tréninget csak egyedi megrendelés esetén indítjuk!

A részletekről érdeklődjön elérhetőségeinken!

A pedagógiai munka fontos része a gyermekek személyiségfejlesztése és tehetséggondozása. Továbbképzésünk olyan könnyen elsajátítható kreatív művészeti technikákkal ismerteti meg a résztvevőket, melyek tantermi keretek között is alkalmazhatók. A pedagógusok módszertani eszköztárának bővítésével képzésünk lehetőséget nyújt a tehetség felismerésére és kibontakoztatására, illetve az egyes művészeti ágak terápiás jellegű alkalmazására is.

A továbbképzés alapítási engedélyének száma: 47793/37/2014

A továbbképzés célja:
A továbbképzés célja a résztvevő pedagógusok elméleti és módszertani ismereteinek bővítése a kreatív technikák alkalmazási lehetőségeiről a személyiségfejlesztésben. Cél, hogy a pedagógusok művészettörténeti példákon keresztül ismerjék meg a különböző önkifejezési formákat, váljanak képessé felismerni a tehetséges gyermekeket, és segíteni tudják őket képességeik kibontakoztatásában.
A résztvevők szerezzenek ismereteket egyes művészeti ágakhoz kapcsolódó terápiás módszerekről, azok hatásmechanizmusáról, általános és tantermi felhasználási formáiról és ezáltal bővítsék pedagógiai eszköztárukat.
További cél a kreatív, aktivitást igénylő feladatokon keresztül a szempontváltás facilitálása, a művészeti formák új megvilágításba helyezése. Fontos cél emellett, hogy maguk a résztvevők is megtapasztalják a felszabadult, gátlások nélküli alkotás örömét és felébredjen szunnyadó kreativitásuk.

A továbbképzés célcsoportja: Köznevelési intézmények pedagógusai, a nevelő és oktató munkát segítő köznevelési alkalmazottak.
A továbbképzés típusa: tantermi kontakt képzés. 

Tananyagegységek:

1. A program céljának, ütemtervének, tematikájának, elvárásrendszerének ismertetése, téma iránti érzékenyítés.
2. Művészet és önkifejezés
3. A kreativitás, mint személyiségszervező erő
4. A művészetterápia
5. Dráma- és bábterápia
6. Az ismeretek rendszerezése, összefoglalása, a művészetterápiás portfolió elkészítése

Képzésünkről részletesen IDE kattintva tájékozódhat!

További információk az info@multilearn.hu címen  a +36 20 539 9940 telefonszámon!


Köszönjük értékelését!

Ha szeretne szöveges értékelést is megadni, kérjük írja le véleményét:

Tananyagok

rendezés:
Sajnos nincs találat.