Napjaink kihívásai a gyermek- és ifjúságvédelem területén - kontakt képzés


Napjaink kihívásai a gyermek- és ifjúságvédelem területén

30 óra - 30 kreditpont

A tréninget csak egyedi megrendelés esetén indítjuk!

A részletekről érdeklődjön elérhetőségeinken!

A pedagógusok napi munkájuk során egyre többször találkoznak olyan gyermekekkel, akik valamilyen szempontból hátrányt szenvednek társaikhoz képest, illetve - például egy szenvedélybeteg családtagjuk vagy bántalmazás miatt - veszélyeztetettek. A helyzet feltárása, elemzése, az érintett gyermekek és családjaik segítése nagyfokú körültekintést és a gyermekvédelmi rendszerrel való együttműködést igényel. Programunk ezen helyzetek megoldására készíti fel a közoktatási intézményekben dolgozó pedagógusokat.

A továbbképzés alapítási engedélyének száma: 47793/41/2014

A továbbképzés célja:
A továbbképzés célja a résztvevő pedagógusok elméleti és módszertani ismereteinek bővítése a gyermek- és ifjúságvédelem, a gyermekek jogai, a veszélyeztetettség témakörében, és hogy a résztvevők naprakész információkkal rendelkezzenek a megújuló köznevelési rendszer és köznevelési törvény kapcsán. További cél a magyarországi gyermekvédelmi ellátórendszer részletes bemutatásán keresztül a szakmai párbeszéd élénkítése pedagógusok és az illetékes állami és civil szervezetek közt.
A résztvevők a továbbképzés során elsajátított ismeretek segítségével képesek legyenek környezetükben felismerni a veszélyeztetett gyermekeket, családokat, és kompetenciahatáraik ismeretében hathatós segítséget tudjanak nyújtani számukra.
További cél a játékos, interaktív gyakorlatokon keresztül a szempontváltás facilitálása, a gyermekközpontú szemlélet kialakítása, a problémahelyzetek elemzésével a résztvevők kommunikációs és problémamegoldó készségének fejlesztése.

A továbbképzés célcsoportja: Köznevelési intézmények pedagógusai, a nevelő és oktató munkát segítő köznevelési alkalmazottak.
A továbbképzés típusa: tantermi kontakt képzés. 

Tananyagegységek:

1. Bevezetés, a téma iránti érzékenyítés.
2. A gyermekeket veszélyeztető körülmények
3. Gyermek- és ifjúságvédelmi feladatot ellátó intézmények az iskolán kívül
4. Gyermek- és ifjúságvédelem az iskolában
5. Pedagógiai módszerek a gyermek- és ifjúságvédelem érdekében
6. Összefoglalás: gyermek- és ifjúságvédelem Magyarországon és külföldön, gyermekközpontú szemlélet, módszerek, kommunikáció.

Képzésünkről részletesen IDE kattintva tájékozódhat!

További információk az info@multilearn.hu címen  a +36 20 539 9940 telefonszámon!


Köszönjük értékelését!

Ha szeretne szöveges értékelést is megadni, kérjük írja le véleményét:

Tananyagok

rendezés:
Sajnos nincs találat.